Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Szeptember 30. 12:06, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Kovács Szabolcs: Megcsikorgatom a Hungaroring aszfaltját!

Kovács Szabolcs: Megcsikorgatom a Hungaroring aszfaltját!

Október 5-én a Hungaroring területe ad ismét otthont Hungaroring Extreme Technical Weekend + Szallerbeck Évadzáró Honda Találkozónak.
Interjú Kovács Szabolcs Dragversenyzővel.

Sziasztok!

Te, mint sokszor, a gyorsulási versenyen indulsz. Ha jól értesültem még fejlesztés alatt áll a Drag Ford. Azért kicsit hallhatják a kilátogató nézők a brutál hangját?
- Igen az autó folyamatos fejlesztés alatt áll, és fog is azt gondolom.

A Hungaroringi gyorsulási rész hosszabb lesz a megszokottól. Mennyi is az annyi és kiknek is ajánlod ez a pályahosszt?
- Általában 201m-es (1/8mile) versenyek vannak a Hungaroringen, de az idén már láthattunk 402m-t is, és ez a tendencia az utolsó versenyünkre is így marad.
Ami egy picit nehezíti a "gyorsabb" autók helyzetét, hogy a fékezőzóna picit más, mint a "hagyományos" reptereken.

Nem veszélyes, hiszen ha a gyors autók meg tudnak állni, akkor nem lehet baj, de nagyobb körültekintést kíván ez a pálya.

Lesz-e lehetőség nézőt vagy szurkolót vinni magaddal, amikor gyorsulsz?
- Én sajnos az idén nem tudok Utasokat szállítani, hiszen egyetlen ülés van az autóban és a mostani vázam nem is engedne meg ilyet. Jövőre az új vázzal majd Drag taxizunk.

Jövő tavaszra szeretnék egy teljesen új chrome moly vázat. Remélem, márciusra elkészül. Ez már FIA homologizáció alapján épül (igazából S.F.I.), így külföldi épített pályákon is indulhat majd..

Hol szeretnél indulni vele a magyar pályákon kívül? Ha már külföldön is meg méretteted magad, mi is a 2015-ös évadban a célod a Gyorsulás terén?
- Jövőre a tervek között szerepel a magyar versenyeken kívül (ha idő és pénz engedi) Hockenheim, Santa Pod, Tierp.

Tapasztalatot kell, hogy gyűjtsünk az autóval, más-más körülmények közt, mert ezt nem tudjuk megvásárolni, megtanulni, csak ha ott vagyunk.

A terveim között sok minden szerepel, de azt gondolom reálisan jövőre jó lenne 8-at futni az autóval, valahol 270 km/óra környéki célvonalival. Ehhez elégnek kell lennie szerintem a mostani programozás majd 700 lóereje. Ha sikerül tapadást találni, akkor nem lehet gond. 2015 utána meg ki tudja.

További szép napot nektek.

Szurkoljunk közösen Szabiknak 2014.10.05-én, a Hungaroringen
Info:www.dragracing.huvagyhttp://www.facebook.com/dragracing.hu

Címkék: Kovács Szabolcs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.