Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 25. 07:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

100 új buszt vesz Budapest

100 új buszt vesz Budapest

Száz új busz beszerzésére ír ki tendert a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a következő hetekben.

Erről Vitézy Dávid a szervezet vezérigazgatója nyilatkozott a hírTV-nek. A gépjárműpark elavultsága ellenére a közösségi közlekedési járművezetők esetében nagyjából kétmillió kilométerenként történik egy személyi sérüléses baleset.

„A közösségi közlekedési járművezetők esetében nagyjából kétmillió kilométerenként történik egy személyi sérüléses baleset” – mondta el a Közlekedésbiztonsági Akcióprogram szóvivője, Szilágyi Károly.

A kedvező statisztika ellenére a BKK vezérigazgatója nem elégedett a járműpark átlagéletkorával és műszaki állapotával sem. Vitézy Dávid szerint több százmillió forintot kellene fordítani a fővárosi tömegközlekedésre. Elmondása szerint első körben, még szeptemberben, száz új busz beszerzésére írnak ki pályázatot. Hozzátette, hogy a későbbiekben is ezt az utat kívánják folytatni.

A legjobbak

Tizenkilencedszer mérték össze tudásukat az ország legjobb troli-, busz- és villamosvezetői. A több mint ezer jelentkező közül az országos döntőbe harmincan jutottak be, a nevezés feltétele a baleset és utaspanasz mentesség volt. A sofőröknek két olyan járművel is meg kellett ismerkedniük, amelyet a szervezők a verseny miatt hoztak a helyszínre, a magyar gyártmányú buszból mindössze kettő fut az országban. (lm)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.