Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Január 01. 15:13, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A benzinkutakon sem lehet majd cigit venni

A benzinkutakon sem lehet majd cigit venni

Az országgyűlés elvetette a kereszténydemokrata Aradszki András módosító indítványát arról, hogy a benzinkutakon továbbra is lehessen cigit árulni - írja az index.hu.

A végszavazás előtt álló fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényjavaslat szerint a dohánytermékek kiskereskedelme állami monopólium lesz.

Az állam főként családi vállakozásoknak adna koncessziót, amelyek csak külön jelzéssel ellátott dohányboltban árulhatnának cigit. A kétezernél kevesebb lakosú településeken legfeljebb egy, e fölött — minden kétezer fő után — egy dohánybolt létrehozását engedné a törvény. Más helyen dohányterméket nem lehetne forgalmazni.

A KDNP-s Aradszki András azt javasolta, hogy a benzinkutakon a többi terméktől elkülönítve, zárt szekrényből lehessen dohányt árulni. A képviselő indoklása szerint a Magyarországon átutazók rendszerint a benzinkutakon szerzik be a cigarettát is. Ha ez a lehetőség megszűnik és a cigaretta beszerzése Magyarországon nehezebbé válik, az átutazók már külföldön megveszik a szükséges mennyiséget, ami miatt Magyarországon a dohánytermékek-forgalmához kapcsolódó állami adóbevételek is csökkenni fognak.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: benzinkut, cigi, dohányzás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: