Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Június 22. 16:10, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A hőség mellett zivatarok is várhatók a hétvégén

A hőség mellett zivatarok is várhatók a hétvégén

A hőség mellett viharos széllel, többfelé jégesővel kísért heves zivatarokra is készülni kell a hétvégén. A különböző veszélyes időjárási jelenségek miatt péntekre az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint pénteken a több-kevesebb napsütés mellett összességében többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatar a déli órákban főként északkeleten, délután inkább a Dunántúlon és a középső országrész déli tájain lehet. Az északi területeken több helyen viharos széllökésekre lehet számítani. Heves zivatarok környezetében akár viharos szél és jégeső is lehet. Pénteken a "leghidegebb" órákban 15-22 Celsius-fok lehet. Napközben 31-36 fokig melegszik a levegő.

A hőség miatt Nógrád megye kivételével az egész országra, a heves zivatar miatt országszerte figyelmeztetéseket adtak ki. Másodfokú a figyelmeztetés a heves zivatar miatt: Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére, míg a hőség miatt szintén másodfokú figyelmeztetést adtak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Szombaton napsütéses idő várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 30-35 fok között alakul.

Vasárnap ismét többfelé valószínű zápor, zivatar. Több helyen megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik a szél is. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet a Dunántúl északi felén 27-30, másutt 31-36 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során