Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. November 14. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A jelöltállításhoz nem kell regisztrálni - több ponton módosítottak a választási törvényen

A jelöltállításhoz nem kell regisztrálni - több ponton módosítottak a választási törvényen

Döntött az Országgyűlés az új választási szabályokhoz benyújtott módosító indítványokról. Eszerint az egyéni jelölteknek ötszáz aláírást kell összegyűjteniük az induláshoz, az ajánlás olyan választópolgároktól is kérhető, akik nem iratkoztak fel a szavazásra.

A Magyarországon élők csak a települési jegyzőnél személyesen vagy az internetes ügyfélkapun keresztül kérhetik felvételüket a névjegyzékbe, levélben nem. A parlament arról is döntött, hogy a települési jegyzők mégsem keresik fel az összes választópolgárt azért, hogy regisztráljanak, a fogyatékkal élők viszont feliratkozhatnak otthonukban. Több ponton módosítottak a választási törvényen is. 2014-ben csak a nyomtatott sajtóban vagy a közszolgálati tévében kampányolhatnak a pártok.

Kereskedelmi médiumokban és az internetes hírportálokon nem hirdethetnek a pártok. A közmédia ingyen sugározza a pártok hirdetéseit. Az erre felhasználható idő összesen a kampányidőszakban nem lehet több tíz óránál. A szavazás előtti két napban politikai hirdetés nem közölhető.A kampány ötvennapos lesz. Pár választókerületet is átrajzolnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.