Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 24. 18:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

A nyugdíjakban januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés

A nyugdíjakban januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés

Idén januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés a nyugellátásokban; a költségvetési törvény 3 százalékos inflációt jelez előre 2021-re,

ennek megfelelően emelték januárban a nyugdíjak mellett a rokkantsági, rehabilitációs, korhatár előtti és egyéb ellátásokat - mondta Farkas András, a nyugdijguru.hu nyugdíjszakértője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: ennek kiigazításra akkor kerülhet sor, ha a ténylegesen mért infláció januártól-augusztusig meghaladná ezt a 3 százalékot. Akkor 2021. novemberben visszamenőlegesen kiegészítik ezt a nyugdíjemelést a 3 százalék feletti mértékkel - ismertette.

Farkas András "messze a legnagyobb jelentőségű" intézkedésnek nevezte, hogy a 13. havi nyugdíj első negyedét fizetik a februári nyugdíjakkal. A januári nyugellátás egynegyedét mindenki megkapja plusz ellátásként.

A kormány négy év alatt vezeti vissza a 13. havi nyugdíjat, ez ennek az első lépése - mondta a szakértő, példaként említve, hogy akinek 100 ezer forint a havi nyugdíja, az most 25 ezer forinttal többet fog kapni.

Kitért arra, hogy a nyugdíjprémiumra 2021-ben jó esély van, mivel a bruttó hazai termék (GDP) növekedése meghaladhatja a 3,5 százalékot. Novemberben, amennyivel a tényleges növekedés meghaladja majd a 3 százalékot, azzal a szorzószámmal szorozzák meg a havi nyugellátás egynegyedét, de legfeljebb 20 ezer forintot - ismertette.

Címkék: emelés, nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.