Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Április 21. 15:01, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

„A rock örök és elpusztíthatatlan!” – P. Mobil a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

„A rock örök és elpusztíthatatlan!” – P. Mobil a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

Rocklegendák, kiváló rockabilly bandák, vidámság, tánc és amerikai életérzés – a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál tálalta zenei programkínálatát.

Fellép a P. Mobil, a Mystery Gang, A Nyughatatlan, a Pedrofon, a Tom Stormy Trió, a Funk You, valamint a ZZ Copy. Rock and rolltól és V8 motordübörgéstől lesz hangos augusztus harmadik hétvégéjén a Monostori erőd.

Hazánk, illetve a régió legnagyobb amerikai autós találkozója, a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál immáron 19. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 13. és 16. között Komáromban. A dátum vonatkozásában a szervezők pozitívan nyilatkoztak:

„Ha az Égiek is úgy akarják, és mi nagyon bízunk benne, augusztusra magunk mögött hagyjuk ezt a nehéz, embert próbáló időszakot, és újra visszakapjuk szabadságunkat. A hosszú elzárás után még jobban szükségünk lesz a közösségi élményekre, hogy újra megölelhessük egymást, egy korsó sör mellett hangosan nevetve beszélgessünk, hogy önfeledten együtt bulizhassunk. A kanapé és karanténkoncertek helyét újra elfoglalhatja az élőzene, a nagykoncertek, a közös tánc és ének. Ezért maximális energiákat belerakunk és szervezzük a programokat, hogy felejthetetlen 4 nappal ajándékozhassuk meg vendégeinket.”

A „rock örök és elpusztíthatatlan” – hangzott el egykoron a P. Mobiltól. Az ikonikus zenekar tagjai 50 éve vannak a színpadon, a hard rock műfaj hazai megteremtői, olyan óriási slágerek fűződnek hozzájuk, mint a Kétforintos Dal, Miskolc, a Rocktóber – Az út másik felén, vagy a Menj Tovább. A rocklegendák fél évszázad után is töretlenül mennek előre, csinálják, amihez legjobban értenek, őszinte szövegeikkel a komáromi közönséget is megigézik.

A rock műfajánál maradva hazánk legkiválóbb ZZ Top tribute bandája, a ZZ Copy is Komáromnak veszi az irányt. Hamisítatlan texas blues rock dallamokkal, a legnagyobb ZZ Top slágerekkel örvendeztetik meg a publikumot. Az amerikai életérzést zenei patronba tölti, és a saját dalok mellett a legnagyobb Johnny Cash slágerek hozza el A Nyughatatlan zenekar.

Nincs amerikai autó fesztivál rockabilly buli nélkül. A hazai és nemzetközi rockabilly királya Egri Péter és együttese a Mystery Gang őrült ütemeket diktálva adja majd a talpalávalót, dalai szárnyán egyenesen Las Vegas-ba repíti a közönséget. A zenekar egykori dobosa és alapító tagja, Fácán (Tom Stormy) is érkezik a fesztiválra, új formációjával, a Tom Stormy Trióval. Pörgős, hiteles és tüzes koncertet ígérnek.
A 30-as, 40-es évek oldtimer ritkaságai mellett a korszak zenéjébe, a swing világába kalauzol a Pedrofon együttes. A show-elemekben bővelkedő műsorukból azonban az 50-es, 60-as évek rock and roll slágerei sem hiányozhatnak, a legjobb Hungária és Komár László nótákkal. Végül, de nem utolsó sorban, az időben haladva eljutunk a 70-es évek funk hangzásáig, amelyet a Funk You zenekar tolmácsolásában hallhatunk.

Igazi rock and rollal tunningolt hétvége vár a látogatókra, Komáromban a 19. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon.

19. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, 2020. augusztus 13-16. Komárom, Monostori erőd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére