Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 05. 07:28, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

A tömeggyilkosság után Las Vegasba utazott Donald Trump

A tömeggyilkosság után Las Vegasba utazott Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök szerdán Las Vegasban tett látogatást, találkozott a lövöldözés kórházban ápolt sebesültjeivel, majd rövid beszédben hangsúlyozta: \"Amerika őszintén gyászol\".

Az elnök - mint a jelenlévő újságíróknak elmondta - "bámulatra méltó emberekkel" találkozott a Las Vegas-i egyetemi klinikán, ahol a sebesültek nagy részét ápolják.

Donald Trump kíséretében volt Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus frakciójának vezetője, két nevadai republikánus politikus - Richard Amodei képviselő és Dean Heller szenátor - valamint Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője. Az elnököt elkísérte a first lady is. Las Vegasban Brian Sandoval, Nevada kormányzója csatlakozott a kísérethez.

A rendőrökkel és mentősökkel tartott találkozóján az elnök megköszönte a gyors és szakszerű intézkedéseket. "Megmutatták a világnak, amely figyel bennünket, hogy mit jelent a hozzáértés" - fogalmazott Trump, aki a lövöldözés néhány túlélőjét felépülése után meghívta a Fehér Házba.

A találkozón részt vett Joseph Lombardo seriff, aki arról tájékoztatta az elnököt, hogy a tömegmészárlás elkövetőjének motívumairól beszélni "még kicsit korai", de a nyomozók "teljes erőbedobással dolgoznak".

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai szerdán délután Los Angelesben hallgatták ki a vasárnapra virradóra elkövetett mészárlás tettese, Stephen Paddock volt élettársát, Marilou Danleyt, aki kedden éjjel érkezett vissza a Fülöp-szigetekről.

A tragédia színhelyén virágok, koszorúk és mécsesek emlékeztetnek a történtekre. Az áldozatoknak és hozzátartozóiknak szerda estig 8,5 millió dollárnyi adomány gyűlt össze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.