Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 02. 12:42, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A túlsúlyosaknál gyakoribbak a bőrproblémák

A túlsúlyosaknál gyakoribbak a bőrproblémák

Fiataloknál, különösen serdülőknél gyakori probléma a pattanásos bőr, amelynek kialakulásában jelentős szerepet játszik a túlsúly és a nem megfelelő étrend.

Állítja egy új tanulmány, amely a The Archives of Dermatology című folyóiratban jelent meg.

Egy legújabb kutatás bebizonyította, hogy a túlsúly és a pattanásos bőr között összefüggés található, különösen a serdülő lányok és a fiatal nők körében. Az adatok tanúsága szerint a probléma a tizenévesek húsz százalékát érinti.

Az aknés (pattanásos) bőr és a túlsúly közötti kapcsolatot vizsgáló legújabb kutatás 3600 tinédzser adatait dolgozta fel. Részletesen vizsgálták a fiatalok testsúlya és bőrproblémái közötti összefüggést, amelyet korrigáltak a pattanások kialakulásában, valamint figyelembe vettek egyéb tényezőket is, mint az étrend és az életkor.

A vizsgálati eredmények kimutatták, hogy a túlsúlyos vagy elhízott tizenévesek körében jóval gyakrabban fordulnak elő pattanásos bőrproblémák, mint normál testsúlyú társaiknál. A pattanások kialakulása ezen kívül az egészségtelen étrenddel is összefüggésben áll: a cukros üdítőitalok és a zsíros, egészségtelen élelmiszerek túlzott fogyasztása a hízás mellett a pattanások kialakulásához is hozzájárul.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány, túlsúly

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.