Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Február 05. 16:11, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az első elődöntővel folytatódik az A Dal 2018

Az első elődöntővel folytatódik az A Dal 2018

Az első elődöntővel folytatódik A Dal 2018: szombaton 20 óra 30 perctől a Duna Televízióban és a Duna Worldön kilenc produkciót láthatnak a nézők - közölte az MTVA Sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.

A közlés szerint az első elődöntőben lép fel Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Gulyás Roland (H Y P N O T I Z E D), a Ham ko ham (Bármerre jársz), Heincz Gábor BIGA (Good Vibez), Knoll Gabi (Nobody To Die For), a Leander Kills (Nem szól harang), Maszkura és a Tücsökraj (Nagybetűs szavak), a SativuS (Lusta lány) és Süle Zsolt (Zöld a május).

A közlemény felidézi, hogy a három válogatóból tizennyolcan kerültek be a két elődöntőbe, amelyek február 10-én és 17-én lesznek láthatók a Duna Televízióban és a Duna Worldön. A két adásból 4-4 dal jut tovább a február 24-i döntőbe, közülük kerül majd ki A Dal 2018 nyertese, így eldől, kié lesz Magyarország legjobb dala.

Az első elődöntőben kiderül, hogy a 30 induló közül ki lesz A Dal 2018 Felfedezettje.

A közönség idén újra online szavazáson döntheti el, hogy melyik feldolgozás kapja A Dal 2018 Akusztik fődíját. A nyertes a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV. Az akusztikus feldolgozások már elérhetőek A Dal 2018 hivatalos oldalán. Szavazni adal.hu "Akusztik" menüpontjában február 21-én, szerdán éjfélig lehet.

A Dal 2018 folyamatosan frissülő weboldalán (adal.hu) rengeteg extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról, A Dal után közvetlenül A Dal Kulissza következik, ahol az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról.

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében szerepel Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekarok alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész, aki most is izgatottan várja, hogy mivel rukkolnak elő a fiatal előadók és zeneszerzők; valamint Both Miklóst, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerzőt, népzenegyűjtőt. Az ítészek között lesz Schell Judit, Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes Művész, aki egyaránt ismerős lehet a színpadról, a mozivászonról és a televízió képernyőjéről; valamint Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, aki vallja, hogy a legfontosabb az ének, a zene és a szöveg egysége, a produkció így alkot kerek egészet.

A Duna és Duna World nézői Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréddel kereshetik tovább Magyarország legjobb dalát.

Címkék: A dal, Dal, elődöntő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;