Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 31. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Bangkokba utazott a debreceni különleges orvosi- és mentőcsoport

Bangkokba utazott a debreceni különleges orvosi- és mentőcsoport

A bangkoki árvizek sérültjeinek nyújt segítséget a helyszínen a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Különleges Orvos- és Mentőcsoportja - közölte Késmárky András, a DEKOM elnöke szombaton.

Vasárnap helyi idő szerint 11:30-kor érkeztek meg a bangkoki repülőtérre, ahol a thai kormány orvoscsoportjának egyik vezetője várja őket, és azonnal bekapcsolódnak a segítségnyújtásba.

Csapatuk speciális felkészültsége okán akár a víz közepén, egy gumicsónakban is komoly segítséget tudnak nyújtani a rászorulóknak, ezért kérték, olyan helyre irányítsák őket, ahol nincs vagy ahová csak igen kevés egészségügyi szakdolgozó, orvos, technikai mentő jutott el - emelte ki Késmárky András.

Az ott élők kitelepítésében, majd az ideiglenes egészségügyi ellátórendszer felállításában és minél több beteg ellátásában szeretnének segítséget nyújtani - jegyezte meg a DEKOM vezetője.

Hozzávetőleg harmincmillió forint értékben orvosi-, diagnosztikai berendezéseket, gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket, továbbá több műholdas kommunikációs berendezést visznek magukkal Thaiföldre. Az előzetes tervek szerint nyolc-tíz napig dolgoznak Bangkokban, de ha szükséges meghosszabbítják a missziót, és növelhetik is a mentőcsapat létszámát - mondta el az MTI-nek Késmárky András.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.