Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 02. 13:57, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Cáfol az NGM - nem szűnik meg a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság

Cáfol az NGM - nem szűnik meg a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság

Cáfolta a Nemzetgazdasági Minisztérium azokat a sajtóhíreket, hogy megszűnik a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság.

A tárca közleménye szerint ezt továbbra is igénybe lehet venni a gyermek 10 éves koráig, és ugyaneddig jár a gyermekgondozási segély is.

Az új Munka Törvénykönyvéről szóló törvényjavaslat rögzíti, a gyermek gondozása érdekében járó fizetés nélküli szabadságot a gyermek 10 éves koráig lehet majd igénybe venni, ugyaneddig jár a gyermekgondozási segély is.A munkavállaló a gyermek 10 éves kora után, annak 12 éves koráig már nem fizetés nélküli szabadságra, hanem táppénzre lesz jogosult, amennyiben beteg gyermeke ápolása miatt keresőképtelen. A keresőképtelenség időtartamára a táppénz mellett felmondási védelem illeti meg munkavállalót. (Ezzel a módosítással a munkavállaló még jobban is jár, hiszen ebben a két évben táppénzt kap, míg a fizetés nélküli szabadság idején nem jár díjazás.) Összességében tehát egy technikai jellegű módosításról van szó, amely megteremti az összhangot a családtámogatási és egészségbiztosítási szabályokkal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő