Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2023. Február 27. 09:16, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Csapdába csalták egyikük édesapjának a bántalmazóit és bosszút álltak

Csapdába csalták egyikük édesapjának a bántalmazóit és bosszút álltak

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik kővel és karókkal álltak bosszút egyikük édesapjának bántalmazása miatt.

A vád szerint az egyik húszas éveiben járó férfi édesapját 2022 áprilisában egy feszítővassal támadták meg, melynek során nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rokonát bántalmazó férfin a vádlott másnap úgy akart elégtételt venni, hogy őt és társait – a kilétét titokban tartva, fémhulladék elszállításának ürügyén – egy félreeső kaposvári utcába csalta, ahol már az út melletti növényzetben elrejtőzve várt rájuk a másik vádlottal.

Miután a sértettek megérkeztek, az egyik vádlott egy féltégla méretű követ dobott az autójuk szélvédőjére, majd a gépjárműből kiszálló sértettek irányába a vádlottak karókat hajítottak. Amikor meghallották, hogy az egyik megtámadott férfi a telefonján értesítette a rendőrséget, a vádlottak végül elmenekültek a helyszínről, azonban a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőket.


A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a garázdaság bűntettén túlmenően rongálás vétségével és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja a két férfit. Velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fényképeket a nyomozó hatóság a szemle során készítette.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a paksi bővítés teljes és általános mentességet kapott a szankciós intézkedések alól

Sikerült megvédeni a magyar nemzeti érdekeket az Európai Unió újabb orosz szankciós csomagjával szemben is, a paksi bővítés teljes körű és általános mentességet kapott a büntetőintézkedések alól, így a beruházás felgyorsítható

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Giorgia Meloni: támogatjuk Magyarország uniós elnökségi programját

Róma támogatja Budapest uniós elnökségi programjának prioritásait, így a demográfiai csökkenés jelentette kihívást, a versenyképesség növelését, az európai védelem erősítését

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek