Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Április 07. 08:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Eggyel több országos listás mandátumot nyert a Fidesz

Eggyel több országos listás mandátumot nyert a Fidesz

Eggyel bővült, 136-ra nőtt a Fidesz-KDNP által elnyert mandátumok száma, a DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszédé pedig eggyel csökkent - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból.

Az NVI vasárnap kezdte meg a levélben érkezett szavazatok számlálását. Csütörtök reggelig 161 548 érvényes levélszavazatot számoltak össze, ebből 151 279-et kapott a Fidesz-KDNP pártszövetség, míg DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd 7 006-ot, a Mi Hazánk Mozgalom pedig 1 705-öt.

A határon túli magyarok által leadott levélszavazatokat az országos listás mandátumok szétosztásánál veszik figyelembe. Mivel a levélszavazatok miatt jelentősen megnőtt a Fidesz-KDNP pártlistára jutó szavazat, így ez a lista még egy mandátumhoz jutott, egyúttal a DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd elveszített egy listás mandátumot, mert már nem volt elég szavazata az utolsóként kiosztandó mandátum megszerzéséhez, így összesen már csak 55 mandátuma van.

A Parlamentbe még bejutó Mi Hazánk Mozgalomnak nem változott a mandátumszáma.

Az NVI folyamatosan ellenőrzi a visszaérkezett levélszavazatok azonosító nyilatkozatait és számlálja össze az érvényes nyilatkozatokhoz tartozó szavazatokat, így az országos listás mandátumok megoszlása az egyes pártlisták között még változhat.

Az április 3-ai parlamenti választás a Fidesz-KDNP ismételt kétharmados győzelmét hozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;