Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 05. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Egy hónapig vízummentesen lehetünk Thaiföldön

Egy hónapig vízummentesen lehetünk Thaiföldön

Augusztus 11-től egy hónapig vízum nélkül tartózkodhatnak magyar állampolgárok Thaiföldön, ha turistaként, repülőn érkeznek az országba – tájékoztatott a Külügyminisztérium.

A thai kormány döntése alapján 2011. augusztus 11-től a harminc napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. A nem turista célú, illetve a harminc napot meghaladó tartózkodáshoz továbbra is vízum szükséges, melyet állampolgáraink a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségén igényelhetnek. A hatályos thai törvények szerint tartózkodási engedély hiányában külföldi állampolgárok 180 napon belül legfeljebb 90 napot tölthetnek Thaiföldön.

A thai kormány 2011. május 3-án hozott határozatot a Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Liechtenstein állampolgárai számára nyújtandó vízummentességről.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: vízum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.