Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 31. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Egy lépés a vidék rangjának helyreállításához

Egy lépés a vidék rangjának helyreállításához

Szeptember elsejétől igényelhető az agrár Széchenyi-kártya - jelentette be a vidékfejlesztési miniszter.

Őstermelők, családi gazdaságok és az erdő-, hal-, és vadgazdálkodással foglalkozók igényelhetnek 500 ezer és 25 millió forint közötti összeget, egy-, kettő-, illetve hároméves futamidőre.

Az állam 2 százalékos kamatkedvezménnyel, valamint 50 százalékos állami garanciával járul hozzá az új hitelkonstrukcióhoz.

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter úgy fogalmazott: a nemzeti együttműködés kormánya és a Vidékfejlesztési Minisztérium – amely kiemelt céljának tekinti a vidék fejlesztését, a vidék régi rangjának a helyreállítását – eredményt ért el. „Elkötelezettek vagyunk és ezt az elkötelezettséget tettekkel is bizonyítjuk” – fűzte hozzá. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.