Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 03. 12:02, szombat | Belföld
Forrás: mti

Egyre népszerűbb az alternatív vitarendezés Magyarországon

Egyre népszerűbb az alternatív vitarendezés Magyarországon

Egyre népszerűbb az alternatív vitarendezés Magyarországon, a bírósági közvetítői eljárásról egyre többen tudnak, a Pénzügyi Békéltető Testülethez pedig öt év alatt 21 ezer igény érkezett

- hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. Turcsánné Molnár Katalin, a Székesfehérvári Törvényszék elnöke a bírósági közvetítéssel kapcsolatban elmondta, mintegy 70 igazságszolgáltatási intézményben elérhető a szolgáltatás, mint az egyetlen bíróságon belüli alternatív vitarendezési módszer.

Hozzátette: ezt a szolgáltatást bizonyos esetekben nem lehet kérni, például apasági származás megállapítása, gondnokság alá helyezés, végrehajtási vagy sajtó-helyreigazítási perek, és korlátozottan kérhető házasság felbontása iránti perekben.

Elmondása szerint ez az eljárás olcsóbb is, mint a normál ügymenet, és egyre több pozitív visszajelzés érkezik a szolgáltatással kapcsolatban.

Sinkó Zsolt, a Pénzügyi Békéltető Testület hivatalvezetője azt mondta, a pénzügyi békéltetés iránti igényt az is jelzi, hogy öt év alatt 21 ezer esetben fordultak hozzájuk és az érdemben elbírált 14 ezer ügy 40 százaléka egyezséggel zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk