Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 09. 07:24, péntek | Belföld
Forrás: mti

Éjfélig kell dönteniük a bizottságoknak a jelöltek nyilvántartásba vételéről

Éjfélig kell dönteniük a bizottságoknak a jelöltek nyilvántartásba vételéről

Péntek éjfélig kell dönteniük az egyéni választókerületi bizottságoknak a jelöltek nyilvántartásba vételéről.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint a 106 testületnek az utolsó órákban még több száz döntést kell meghoznia, illetve rögzítenie az informatikai rendszerben.

A választási irodák a háromezer bejelentett jelölt közül eddig mintegy 1500-at vettek hivatalos nyilvántartásba, és több mint 700 nyilvántartásba vételét tagadták meg.

Az egyéni jelöltek bejelentésének határideje hétfő délután négy óra volt, és a bizottságoknak négy napjuk van, illetve volt arra, hogy - a választási irodák ellenőrzése alapján - megállapítsák, sikerült-e a jelölteknek 500 érvényes ajánlást összegyűjteniük.

Az a párt állíthat listát, azaz szerepelhet a második szavazólapon, amelyiknek sikerül indítania - a fővárosban és legalább kilenc megyében - 27 egyéni jelöltet. Így a választási bizottságok péntek éjfélig meghozott döntései alapján dől el, hány párt szerepelhet a listás szavazólapon. Az NVI-nek a keddi határidő lejártáig 40 országos pártlistát jelentettek be, ám az ellenőrzések után ez a szám minden bizonnyal csökkenni fog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára