Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Április 25. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: mti

El akarta gázolni a rendőröket, autójukat összetörte egy férfi Zalában

El akarta gázolni a rendőröket, autójukat összetörte egy férfi Zalában

Szándékosan nekihajtott egy rendőrautónak, majd elmenekült a rendőrök elől Türjén egy 20 éves férfi, aki később csaknem el is gázolta az őt megállítani akaró rendőröket

A Zala Megyei Főügyészség szóvivőjének közlése alapján arról írt, hogy a rendőrök kedden Türjén intézkedni próbáltak az autót vezető 20 éves férfival szemben, akinek autóján egy másik járműről származó német rendszám volt.
A rendőrök szirénázva jelezték szándékukat, majd a férfi kocsija mögött néhány méterrel megálltak. Még nem szálltak ki, amikor a fiatal hátramenetben nagy sebességgel belehajtott a rendőrautóba, amelyben mintegy félmillió forintos kárt okozott.
A rendőrök nem sérültek meg, a férfi után hajtottak, de az autó sérülése miatt csak Zalabérig jutottak. Rövid időn belül feltűnt a fiatal visszafelé tartó autója, amelyet szabályos karjelzéssel próbáltak megállítani. A mintegy 130 kilométeres sebességgel feléjük száguldó autó vezetője azonban nem állt meg, a rendőröket csak azért nem tudta elgázolni, mert félreugrottak.
A férfit később elfogták és kezdeményezték előzetes letartóztatását - többször volt büntetve, jelenleg is végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, nincs jogosítványa, közúti közlekedési szabálysértések miatt már több eljárás folyt ellene. A mostani tette miatt hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, egyedi azonosítójellel való visszaélés és rongálás miatt indult vele szemben eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.