Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2021. Március 25. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek a nőt, akinek gondatlansága miatt megégett a gyermeke

Elítéltek a nőt, akinek gondatlansága miatt megégett a gyermeke

A Miskolci Törvényszék tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabott ki arra a nőre, akinek gondatlansága miatt súlyos égési sérüléseket szenvedett gyermeke - közölte a bíróság szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vádlott a családjával - köztük hatéves kisfiával - él együtt egy borsod megyei településen. A lakásban 2020 áprilisában - vacsorakészítés közben - magára hagyta két gyermekét. A hatéves kisfiú megtalálta az asztalon lévő öngyújtót, amellyel meggyújtotta a szobában kiteregetett ruhákat.

Az égő ruhadarabokról a tűz átterjedt a ruházatára, ami szintén lángra kapott. Az asszony csak akkor észlelte a történteket, amikor a gyermek kiabálni kezdett. Ekkor a nő beszaladt a szobába, eloltotta a tüzet és segítséget hívott, miközben folyamatosan vízzel hűtötte fia megégett testét.

A gyermek a felsőtestén, a végtagjain, a nyakán és az arcán, összességében a testének csaknem 60 százalékán másod- és harmadfokú életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottal szemben életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. Enyhítő körülmény volt, hogy a nő beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság végzése jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink