Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Április 02. 10:08, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Forgalomkorlátozás Székelyföldön a hóvihar miatt

Forgalomkorlátozás Székelyföldön a hóvihar miatt

Forgalomkorlátozást vezettek be csütörtök hajnalban a székelyföldi Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő 13B jelzésű országúton a térségben tomboló hóvihar miatt – jelentette a Mediafax hírügynökség.

Az 1276 méter magas Bucsin-tetőn átvezető országúton egyelőre nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb járművek. Adrian Panescu, a Hargita megyei prefektusi hivatal kancelláriavezetője a hírügynökségnek elmondta, hogy a korlátozást az útkarbantartó kérésére vezették be. Így próbálják elkerülni annak a veszélyét, hogy a nehéz gépjárművek elakadjanak, és torlódást okozzanak a hegyi úton.
A Bucsin-tetőn az éjszaka folyamán mintegy félméteres hó hullott, és a viharos széllökések hótorlaszokat képeznek az úton. A Hargita megyei országutakon az éjszaka folyamán 50 tonna sót szórtak le az útkarbantartók. A Kárpátok hágóin ennek ellenére 1-2 centiméteres hóréteg borítja az utakat.
A román országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint péntek délutánig az egész országban erős szélre, esőre, a hegyvidéken pedig havazásra kell számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere