Városlista
2018. október 19, péntek - Nándor

Hírek

2018. Április 20. 08:39, péntek | Sport

Hajdú István és a Keceli Autocross

Hajdú István és a Keceli Autocross

Pintér Kupa I. Forduló
2018.04.22. Kecelring
Beszélgetés Istvánnal a hétvégi KecelRingi autocross verseny előtt.

Mesélnél a KecelRing pályáról, mi is tetszik benne, van-e kedvenc kanyarod, kiknek és miért tudnád ajánlani?

- A Kecel Ring pálya számomra nagyon tetszik. Jó minőségű, homokos, karbantartás gyors és még locsolás után sem csúszik annyira. Változatos irányok, nem mindig a monoton megszokott pálya van. Mint ahogy említettem a karbantartást még annyit róluk, hogy nagyon pontosak és igényesek. A kanyarokat elég gyors tempóval lehet bevenni, és ha már a kanyaroknál járunk, igen van egy amelyik nagyon tetszik, az elől a hosszú egyenes, domb előtti kanyar. Ez a kanyar mindig kemény, nem lazul fel és ez a kanyar az, amit nagy tempóval is belehet venni.

Az autocrosst mindenképp olyanoknak ajánlanám, akik szeretik az izgalmas versenyeket, kihívásokat, szeretik a jó minőségű pályát és a nagyon jól összeszedett szervezést és a kiváló rendezőséget. Itt nagyon jó a közösség, korrekt és sportszerűek a versenytársak, igényes a környezet. Akiknek ezen kritériumok megfelelnek, mindenképp itt a helyük, nem fogják megbánni.

Kategóriában mennyien lesztek és hol szeretnél végezni a nap végén? Milyen eredményt vársz magadtól?

- Mivel a Lada nagy kategória megszűnt, csak 1 nagy Lada indul, így átalakult a kategória. Csak 1600cm3-ig indulhatnak a Ladák. Minimum 10-15 autó fog idén rajthoz állni.

Milyen eredményt várok? Hmmm....... Elég maximalista ember vagyok önmagammal szemben, így mindenféleképpen dobogós helyezéseket szeretnék elérni. Célkitűzésem év végére a bajnoki cím megszerzése. 2016-ban 3. helyen zártam, 2017-ben 2. helyen zártam, és most 2018-ban a bajnoki első hely következne, ami biztos nehéz lesz hiszen nagyon sok jó verseny társam van. De próbálok mindent kihozni magamból és az autómból.

A jelenlegi autódról mit lehet tudni?

- A jelenlegi autóm, mint ahogy már megismertetek a kék 176-os Hajdu Stev, de jelenleg egy új építésű motorral lett felszerelve. 1600ccm3 kovácsolt motorral, melyet Phflug Zoltán motorépítő készített. A hátsó hajtás egy Mitsubishi hátsóhíd, valamint tolókerekes váltó található benne.

Mi az, amit ad neked az autocross?

- Számomra az autocross egy pozitív vissza jelzést ad, hogy igen is van értelme miért küzdeni és harcolni.

Amikor a versenyautódba ülsz és elrajtolsz az milyen érzés?

- Amikor az autómban ülök, az az érzés leírhatatlan, szavakban nem lehet kifejezni, ezt érezni kell. De ilyenkor megszűnik a világ, nem gondolok semmire, az adrenalin hevében teljes mértékben feltöltődök!

Szurkoljunk közösen Istvánnak április 22-én a KecelRingen!

- Hajósi Miklós -

Címkék: Autocross

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 18. 07:35, csütörtök | Sport

Elsőre második hely a Mecsek Ralin

Elsőbálozóként, úgy gondolom, hogy Gergő sikeres versenyt tudhat Szabó Krisztián navigátorával és csapatával maga mögött az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye után. Vele készítettem interjút a verseny után.

2018. Október 17. 07:40, szerda | Sport

Bajnoki cím ezüstök és futamgyőzelmek

A Gender Racing egy bajnoki címet két bajnoki ezüstérmet és több futamgyőzelmet begyűjtve zárta az MNASZ HE-DO Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság 2018-as versenyszezonját,

2018. Október 15. 07:19, hétfő | Sport

A magyar amerikaifutball-válogatott nyerte a Three Nations Cupot

A magyar amerikaifutball-válogatott 23-15-re legyőzte a vendég cseh csapatot, ezzel megnyerte a Three Nations Cupot, amelynek harmadik szereplője Szlovákia együttese volt.

2018. Október 12. 14:28, péntek | Sport

Rally: Szeretnénk minél előrébb végezni

A hétvégén, a Mecsek Ralin indul a jól megszokott Skoda Fabia-val a Kronome - Molnár páros. Ákossal készítettem interjút.