Városlista
2019. január 16, szerda - Gusztáv

Hírek

2018. Április 20. 08:39, péntek | Sport

Hajdú István és a Keceli Autocross

Hajdú István és a Keceli Autocross

Pintér Kupa I. Forduló
2018.04.22. Kecelring
Beszélgetés Istvánnal a hétvégi KecelRingi autocross verseny előtt.

Mesélnél a KecelRing pályáról, mi is tetszik benne, van-e kedvenc kanyarod, kiknek és miért tudnád ajánlani?

- A Kecel Ring pálya számomra nagyon tetszik. Jó minőségű, homokos, karbantartás gyors és még locsolás után sem csúszik annyira. Változatos irányok, nem mindig a monoton megszokott pálya van. Mint ahogy említettem a karbantartást még annyit róluk, hogy nagyon pontosak és igényesek. A kanyarokat elég gyors tempóval lehet bevenni, és ha már a kanyaroknál járunk, igen van egy amelyik nagyon tetszik, az elől a hosszú egyenes, domb előtti kanyar. Ez a kanyar mindig kemény, nem lazul fel és ez a kanyar az, amit nagy tempóval is belehet venni.

Az autocrosst mindenképp olyanoknak ajánlanám, akik szeretik az izgalmas versenyeket, kihívásokat, szeretik a jó minőségű pályát és a nagyon jól összeszedett szervezést és a kiváló rendezőséget. Itt nagyon jó a közösség, korrekt és sportszerűek a versenytársak, igényes a környezet. Akiknek ezen kritériumok megfelelnek, mindenképp itt a helyük, nem fogják megbánni.

Kategóriában mennyien lesztek és hol szeretnél végezni a nap végén? Milyen eredményt vársz magadtól?

- Mivel a Lada nagy kategória megszűnt, csak 1 nagy Lada indul, így átalakult a kategória. Csak 1600cm3-ig indulhatnak a Ladák. Minimum 10-15 autó fog idén rajthoz állni.

Milyen eredményt várok? Hmmm....... Elég maximalista ember vagyok önmagammal szemben, így mindenféleképpen dobogós helyezéseket szeretnék elérni. Célkitűzésem év végére a bajnoki cím megszerzése. 2016-ban 3. helyen zártam, 2017-ben 2. helyen zártam, és most 2018-ban a bajnoki első hely következne, ami biztos nehéz lesz hiszen nagyon sok jó verseny társam van. De próbálok mindent kihozni magamból és az autómból.

A jelenlegi autódról mit lehet tudni?

- A jelenlegi autóm, mint ahogy már megismertetek a kék 176-os Hajdu Stev, de jelenleg egy új építésű motorral lett felszerelve. 1600ccm3 kovácsolt motorral, melyet Phflug Zoltán motorépítő készített. A hátsó hajtás egy Mitsubishi hátsóhíd, valamint tolókerekes váltó található benne.

Mi az, amit ad neked az autocross?

- Számomra az autocross egy pozitív vissza jelzést ad, hogy igen is van értelme miért küzdeni és harcolni.

Amikor a versenyautódba ülsz és elrajtolsz az milyen érzés?

- Amikor az autómban ülök, az az érzés leírhatatlan, szavakban nem lehet kifejezni, ezt érezni kell. De ilyenkor megszűnik a világ, nem gondolok semmire, az adrenalin hevében teljes mértékben feltöltődök!

Szurkoljunk közösen Istvánnak április 22-én a KecelRingen!

- Hajósi Miklós -

Címkék: Autocross

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 14. 16:43, hétfő | Sport

Rally: Szőke András: A technika ördöge közbe szólt

Sajnos Szőke Andrásnak nem a tervek szerint sikerült teljesítenie élete első Szilveszter Rallye futamát, technikai probléma miatt már a verseny elején kiállni kényszerültek.

2019. Január 14. 16:41, hétfő | Sport

Rally: Molnár István: Végre megtört a jég

Mondhatni sikeresen abszolválta a 2018-as esztendő utolsó versenyét Molnár Pisti is, aki most alkalmi navigátorával, Novák Balázzsal állt rajthoz a Szilveszter Rallye-n. Pistivel beszélgettünk.

2019. Január 07. 08:44, hétfő | Sport

Csomós Mixi: Komoly feladat és fantasztikus élmény egy Skoda Fabia R5

Az East Motorsport csapatát erősítette Mogyoródon Csomós Mixi és Nagy Attila, akik a Peugeot kupa után, a múlt heti Szilveszter Rallye-n egy újabb lépcsőfokot léptek fentebb a rallyesport ranglétráján.

2019. Január 03. 12:54, csütörtök | Sport

Rally: Dobogón fejeztük be az évet!

Bronzéremmel lettek gazdagabbak a Juhász tesók a 20. Jubileumi Szilveszter Rallye-n.