Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 28. 14:23, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP

Hamburgeradó helyett: a kormány gyorsbüféket támogat

Hamburgeradó helyett: a kormány gyorsbüféket támogat

Miközben a hamburgeradót már csak chips-adóként aposztrofálják, vannak gyorséttermek, amelyek kifejezetten állami támogatásból kezdhetnek fejlesztésekbe.

Lehetséges hogy az Új Széchenyi-terv pályázatbírálói mégis egészségesnek találták a gyorskaját.

Debreceni olvasónk bocsátotta rendelkezésünkre azokat a felvételeket, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a kormány pusztán bevételi forrásként tekint arra a különadóra, amely azt a célt hivatott szolgálni, hogy a kevésbé egészséges ételek - így a hamburger, a chips, és bizonyos üdítő- illetve energiaitalok - lényegesen drágábbak, így nehezen hozzáférhetőek legyenek.

Ennek fényében különösen érthetetlen, hogy miért támogatja az állam az Új Széchenyi-terv keretein belül a McDonalds gyorsétterem-hálózat bizonyos üzleteit. Ugyan a felvételen szereplő tábla a Cserháti Family Kft. csaknem 7 millió forintos támogatásáról tanúskodik, de nem véletlenül van egy gyorsétterem oldalán. A fent nevezett cég ugyanis kifejezetten gyorsétkeztetéssel foglalkozik, ők üzemeltetik a képen szereplő vendéglátóipari egységet is.

A már chips-adónak nevezett "egészségvédelmi" adónemmel kapcsolatban egyébként is felvetődött már a kérdés, hogy minek alapján tekintenek bizonyos ételeket-italokat egészségesnek vagy egészségtelennek. Miért lehetséges az, hogy a házi pálinkafőzés már adómentessé vált, miközben több üdítőitalt különadóval szándékoznak sújtani?

Elképzelhető persze, hogy a hamburger hamarosan egészséges ételnek számít majd az Orbán-kormány szemében is, hiszen a McDonalds júliusban bejelentette, hogy ebben az évben csaknem 15 milliárd forintért vásárol majd magyar alapanyagokat európai éttermei ellátásához. Aki pedig ilyen mértékben vásárol magyar terméket, az a kormányzat szemében csak egészséges ételeket állíthat elő.

STOP

Címkék: hamburgeradó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére