Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Március 14. 07:38, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Helycsere a Rebenland Rallye-n!

Helycsere a Rebenland Rallye-n!

Várkonyi Szabolcs helyett Klausz Kristóf vezetheti a Skoda R5-öt a Rebenland Rallye-n Ausztriában.

Mivel még nem tudjuk biztosan, mitől volt Kumrovec Rallye-n előjött szédülés Várkonyi Szabinál, ezért a csapat nem akart kockáztatni és úgy döntött, hogy az egyébként is támogatott Klausz Kristóf kapja meg a lehetőséget és vezetheti a Skoda R5-ös autót a Rebenland Rallye-n Ausztriában. Kristóf már vezetett R5-ös autót tavaly, a Mikulás Rallye-n, ahol remekül szerepelt, de aszfalton valószínűleg nehezebb feladat vár rá és Csányi Botondra.

Klausz Kristóf: Köszönjük a lehetőséget a csapatnak, már nagyon szerettem volna kipróbálni egy R5-öst aszfalton, csak azt sajnálom, hogy így nem tudom a Forddal összehasonlítani. Legalább azt elmondhatom, hogy a pályákat ismerjük, így igazából az autóra koncentrálhatok. Sok tervünk van az idénre, ettől a versenytől sok függ, hogy hogyan sikerül, így megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni az autóból. Az alap beállításai rendben vannak, aztán hogy ezen mennyit kell és mennyire sikerül változtatni a verseny folyamán, nagy kérdés. A mezőnyt ismerem, legtöbbjükkel már csatáztam a 2WD mezőnyben, remélem az R5-ösök között is fel tudom velük venni a harcot, bár jócskán előttem járnak tapasztalatban, de nem feltartott kézzel megyünk a csatába!

Csányi Botond: Második R5-ös s versenyünk következik Kristóffal. A Ritmus ASE támogatásával Várkonyi Szabi helyett a Rebenland Rallyn fogunk rajthoz állni. Nekem már volt szerencsém ilyen autóhoz a 2016-os Baranya Kupán Ranga Péter mellett, de Kristóffal ilyen autóval aszfalton az első futamunk lesz. A Mikulás Rallye-n kipróbálhattunk egy Fiesta R5-ot. Most viszont a cseh márka lesz soron. Sok tapasztalatunk nincsen, viszont a teszt után mar érezhető, hogy az autók között nagy különbségek nincsenek. Izgatottan várjuk a versenyt. Tavaly és tavaly előtt is indultunk, mindig jó eredménnyel jöhettünk haza, igy bízok abban is, hogy ismét megálljuk majd a helyünket a mezőnyben. Közel 170 verseny kilométer vár majd ránk a szűk, jó minőségű, de extrém módon levágható pályákon. A verseny előtt lesz még egy hivatalos Shakedown, ahol mindenképp szeretnénk még tapasztalatokat gyűjteni.

Partnereink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Droidx, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Riwax, Vasút Komplett,, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., Sun&Fun Holidays, CATA, RD InterBox Trans Kft., Horsens Partners Kft., Castrol, Levi-metal Kft., Aqua-Start Kft.

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok