Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Július 02. 03:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Hőség - A jövő hét végéig marad a kánikula

Hőség - A jövő hét végéig marad a kánikula

A jelenlegi előrejelzések szerint a következő napokban országszerte 34-39 Celsius-fok lesz a jellemző, néhol még jövő vasárnap is 35 fok felett alakulhat a hőmérséklet, vagyis a jövő hét végéig tarthat a hőség - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa vasárnap az MTI-vel.

Jenki Szilvia kifejtette: hétfőre virradóra 18-25 fok várható, a nap folyamán 34-39 fokig emelkedhet a hőmérséklet, elsősorban a Duna-Tisza közének déli részén még ennél is melegebb lehet. Emellett várhatóan az UV-B sugárzás is "extrém" erős lesz. A meteorológiai szolgálat hétfőre már az ország egész területére harmadfokú figyelmeztetést adott ki, mivel a napi középhőmérsékletek tartósan 27 fok felett (az előrejelzések szerint 30 fok körül) alakulnak. Jenki Szilvia azt mondta: a jövő hét végéig folytatódik a kánikula. Légköri front nem várható, legfeljebb elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Erősebb széllökések is csak a zivatarok kíséretében alakulhatnak ki. Kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken is 39 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint pedig még szombaton is 31-38, vasárnap 30-35 fok körül alakulnak a maximumok. Az országos tiszti főorvos csütörtökön kiadott utasítása szerint a hőségriadó szerda éjfélig lesz érvényben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket