Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2017. Október 02. 07:26, hétfő | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Hüllőtolvajok fosztogatnak ausztrál állatkertekben

Hüllőtolvajok fosztogatnak ausztrál állatkertekben

Egy ausztráliai vadaspark teljes hüllőállományát ellopták vasárnapra virradóra.

A betörők kora hajnalban hatoltak be a Newcastle város melletti Blackbutt Rezervátumba, és magukkal vitték az összes kígyót, gyíkot és teknőst.

A betörés miatt a vadaspark kénytelen volt törölni szokásos napi hüllőshowját, amely pedig mindig sok gyermeket vonz.

A Sydneytől 200 kilométerre északra fekvő vadaspark rajongói a közösségi médiában elmondták, hogy a héten más állatkertekbe is betörtek, és a tolvajok hüllők tucatjait vitték magukkal.

Szakértők szerint az Ausztráliában honos állatok illegális kereskedelmét az online piac ösztönzi.

Míg egy kurtafarkú szkink Ausztráliában már 400 ausztrál dollárért (83 ezer forint) is kapható, a nemzetközi kereskedelemben 10 ezer ausztrál dollárt (2 millió forint) is megadnak értük - mondta a The Age című lapnak Rebecca Johnson kutató.

Az ausztrál hatóságok júliusban felgöngyölítettek egy nemzetközi állatcsempészbandát, amelynek szálai Norvégiába és Olaszországba vezettek. Egy ausztrál férfit 2000 dollárra (414 ezer forint) büntettek egzotikus állatokkal való üzletelésért.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 17:12, kedd | Külföld

Spanyolországban tovább mérséklődik a harmadik járványhullám

Spanyolországban tovább mérséklődik a harmadik járványhullám; a hétvégén mintegy 16 ezer új fertőzöttet regisztráltak, négyezerrel kevesebbet mint a múlt hétvégén

2021. Március 02. 16:11, kedd | Külföld

Öt napig tartó repedésszigetelés kezdődött a Nemzetközi Űrállomáson

Öt napig tartanak majd a Nemzetközi Űrállomás orosz Zvezda modulján a köztes kamra repedésének hétfőn elkezdődött szigetelési munkálatai - közölte az orosz földi repülésirányítás a TASZSZ hírügynökséggel.

2021. Március 02. 14:06, kedd | Külföld

Kétmillió adag orosz vakcinát vásárolt Szlovákia

Szlovákia kétmillió adag, koronavírus-elleni Sputnyik V orosz vakcinát vásárolt, s az első szállítmány hétfőn este meg is érkezett Kassára a szlovák hadsereg különgépén

2021. Március 02. 12:04, kedd | Külföld

Ausztriában csak az éttermek kerthelyiségei nyithatnak ki húsvét előtt

Ausztriában csak az éttermek kerthelyiségei nyithatnak ki húsvét előtt, továbbá engedélyezik az ifjúsági sporttevékenységet szabadtéren, de a részvétel feltétele a negatív koronavírus teszt lesz