Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 26. 19:15, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Kifejezetten enyhe idő már csak Délnyugat-Európában és néhol az Égei-tenger térségében van. A Pireneusi-félsziget nagyobb részén 17 és 22 fok közé melegszik fel a levegő, de 10 fok feletti a maximum-hőmérséklet Nyugat-Franciaországban és a mediterrán országok többségében is. Ugyanakkor a szárazföld nagyobb részén már az északkelet-európai kontinentális hideg levegő hatása érvényesül. A Germán-lengyel-alföldtől északkeletre napközben sem emelkedik nagy területen - balti államok, Ukrajna, Oroszország - -10 fok fölé a hőmérséklet.
A Kárpát-medence térségében is téli az idő, több helyen havazik, és napközben is fagy. Hétfő estig az északnyugat-európai ciklon előoldalán a magasban néhány fokkal enyhébb levegő érkezik az Alpok és a Kárpátok vidékére, de ebből a talaj közelében nem sokat érezhetünk; a fagyos éjszakát hideg nappal követi.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:
-------------------------------------------------

Éjszaka felhős és derült területek és időszakok váltogatják majd egymást, de számottevő csapadék sehol sem valószínű, néhol zúzmarás köd képződhet. Hétfőn a Dunántúlon túlnyomóan borult időre számíthatunk hószállingózással, kisebb havazással. Keleten az átmeneti felszakadozások mellett sok lesz a felhő, de legfeljebb a keleti határnál fordulhat elő hószállingózás. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt lesz, csupán hétfőn északnyugaton élénkül meg átmenetileg a déli, délkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -13 fok között alakul, de a kevésbé felhős, vastag hóval borított területeken -15 fok alá is hűlhet a levegő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire -2 és -5 fok között valószínű, egy-egy tartósabban ködös részen lehet kissé hidegebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár