Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2011. December 17. 06:47, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Idős embereket becstelenítettek meg

Idős embereket becstelenítettek meg

Vádat emelt négy férfi ellen a Békés Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt – tájékoztatott Futó Sándor sajtószóvivő pénteken.

A bűnbanda 2006 nyara és 2010 ősze között számos rablást követett el Békés megye déli részén. Az elkövetők a megye különböző településein éjszaka betörtek idős emberekhez, botokkal, vasrudakkal brutálisan bántalmazták, ököllel ütötték és rugdosták őket azért, hogy megmondják, hol tartják a pénzüket; a tettesek több esetben megbecstelenítették áldozataikat.

A banda 13 embert fosztott ki. Volt olyan eset, amikor csak 300 forintot tudtak zsákmányolni. A bűncselekmények elkövetéséhez az egyik férfi a fiatalkorú fiát is magával vitte, hogy az őrködjön a sértettek otthona előtt. A pénz megszerzése érdekében az egyik elkövető olyan súlyosan bántalmazott Kevermesen 2007. december 30-án egy 95 éves asszonyt, hogy a nő később belehalt a sérüléseibe. Ugyanez a férfi a vád szerint 2008. május 4-én, Dombegyházon egy 79 éves férfit ölt meg azért, hogy annak a pénzét – 20 ezer forintot – megszerezze.

A főügyészség a négy férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás, szemérem elleni erőszak, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés, súlyos testi sértés és közokirattal való visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Békés Megyei Bíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 10:09, szombat | Kék hírek

Bunyó a falunapon - Videó

A sérült a bántalmazás következtében koponyazúzódást szenvedett, orra és homloka is megsérült, mindezek nyolc napon belül gyógyultak.

2023. Február 01. 11:11, szerda | Kék hírek

Hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során

Hat év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során, az ügyészség súlyosításért fellebbezett - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-t.

2023. Január 06. 13:18, péntek | Kék hírek

A nyílt utcán lőtt rá rokonára Győrben

Győrben egy gázriasztó pisztolyból adott le családtagjára egy lövést a 21 éves férfi, akit a rendőrök mintegy tíz perc leforgása alatt elfogtak.

2023. Január 05. 11:41, csütörtök | Kék hírek

Egy bakonyi faluban találtak rá a rendőrök a Szlovákiából eltűnt 15 éves lányra

Egy szlovák állampolgár eltűnéséről tájékoztatta a rendőrséget a külföldi társszerve. A fiatal lány nyugtalanító eltűnését édesapja jelentette be 2023. január 3-án.