Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Szeptember 10. 07:50, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Gyakorlattal készül a honvédség a várható feladatra

Illegális bevándorlás - Gyakorlattal készül a honvédség a várható feladatra

A Magyar Honvédség a bevándorlási törvényjavaslat esetleges életbe lépésére készül egy szerdán kezdett gyakorlattal - mondta a vezérkari főnök az M1 aktuális csatorna esti Híradójában.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a honvédség megkezdte a felkészülést és kitelepülést a Határozott fellépés 2015 elnevezésű gyakorlatra, ami a technikai eszközök nagyobb számú megjelenését jelenti az ország közútjain. Fokozott katonai jelenlét tapasztalható többek között Hódmezővásárhelyen, Baján és a két város melletti településeken - írták.

Benkő Tibor vezérezredes a Híradóban hangsúlyozta, hogy ha a törvénymódosítás - amelynek értelmében katonaság is kaphat határőrizeti feladatokat - életbe lép, csak felkészült katonákat lehet küldeni a határra.

"A mi dolgunk, hogy Magyarország védelmét biztosítsuk" - jelentette ki a vezérkari főnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.