Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 29. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Irány Görögország - alacsony árakkal próbálják legyőzni a gazdasági nehézségeket

Irány Görögország - alacsony árakkal próbálják legyőzni a gazdasági nehézségeket

A Görögországba utazók lehetnek az idei nyaralási szezon nyertesei.

Egyes előrejelzések szerint ugyanis a balkáni állam szállodái az alacsony (vagy a korábbiaknál alacsonyabb) árakkal próbálják majd legyőzni az elmúlt hónapok gazdasági nehézségeit, és visszacsalogatni a turistákat.

A korábbi évekhez képest jelentős árcsökkenést prognosztizál az idei szezonra a görög szállásadóknál a Tripadvisor, a világ egyik legismertebb utazási honlapja. A portál kilenc kedvelt görög desztináció árait hasonlította össze, és arra a következtetésre jutott, hogy 2012-ben szinte mindegyik üdülőhelyen csökkennek az árak a tavalyihoz képest – írja richpoi.com, amelyről a borászportal.hu számol be. A legnagyobb csökkenés Korfu esetében mutatkozik, ahol 20 százalékkal olcsóbbak a szállodai szobák. A szakportál azt jósolja, az alacsony árak komoly lökést adhatnak a görög turizmusnak, ami így akár nyertesen (vagy más gazdasági ágakhoz képest sokkal kisebb veszteséggel) is kijöhet a jelenlegi helyzetből.

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének tavalyi összesítése szerint Olaszország és különösen Horvátország iránt erősödött az érdeklődés a magyar utazók körében, a repülős utaknál Görögország és Spanyolország értékesítése alakult jól, a legsikeresebb azonban Törökország volt. Az idei év egyik fontos kérdése lehet, hogy a repülőtársaságok indítanak-e járatokat Görögországba: úgy tűnik azonban, hogy több légitársaság is felvette az úticélok közé a görög nyaralóhelyeket.

A richpoi.com szerint a görög gazdasággal kapcsolatosan több bizonytalanságot is érdemes figyelembe venni az utazási döntés előtt. A görögök éppen két sorsdöntő tárgyalás vége felé járnak, amelyekkel elhárítható az államcsőd veszélye. (Az egyiket az EU-IMF-EKB trojkával folytatják a 130-145 milliárd eurós segélycsomag folyósításáról, a másikat a piaci hitelezőkkel az adósságelengedés mértékéről és ezek kimenete nagyban befolyásolja a görög gazdaság stabilitását, vagy akár az euróövezetből való kilépés lehetőségét is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során