Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2016. Január 17. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Ismét madárinfluenzát azonosítottak az Egyesült Államokban

Ismét madárinfluenzát azonosítottak az Egyesült Államokban

Madárinfluenza-megbetegedést regisztráltak Indianában, az Egyesült Államok egyik középnyugati államában

- közölte a szövetségi agrárminisztérium, figyelmeztetve, hogy csak a gyors reagálás állhatja útját egy a tavalyihoz hasonló, nagyobb járvány kitörésének.

Múlt év tavasza óta, amikor csaknem ötvenmillió szárnyast kellett elpusztítani a H5N2-es vírus okozta kiterjedt járvány miatt, ez az első madárinfluenza-megbetegedés az Egyesült Államokban.

A betegség most Indiana egyik déli pulykafarmján tört ki. A H7N8 néven azonosított új kórokozó miatt, amelyet agresszívan fertőzőnek mondanak, eddig 60 ezer pulykát kellett elpusztítani. A szövetségi agrárminisztérium szerint kézben tartják a helyzetet, tesztelik a környező farmokat.

A tárca azt is közölte, hogy a vírus által okozott emberi megbetegedést eddig nem jeleztek.

A legutóbbi madárinfluenza-járvány az Egyesült Államokban tavaly júniusban ért véget, és 3,3 milliárd dollárnyi veszteséget okozott az ágazatnak. Indiana az Egyesült Államok negyedik legnagyobb pulykatartó állama, a legnagyobb kacsatenyésztője, tojásipara pedig a harmadik legnagyobb az országban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.