Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. Január 30. 10:13, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Ismét veszélyes a levegő több településen

Ismét veszélyes a levegő több településen

Ismét romlott a légszennyezettségi helyzet, hétfőn tizenegy település - köztük Budapest - levegőjét minősítette veszélyesnek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

Az OKK térképén hétfőn a főváros mellett tíz települést - Hernádszurdok, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Eger, Salgótarján, Oszlár, Nyíregyháza, Debrecen - jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.

Hét további település levegőjét minősítették egészségtelennek. Ezek: Dorog, Vác, Szolnok, Dunaújváros, Várpalota, Szombathely, Szentgotthárd. A többi településen kifogásolt a levegő minősége.

A főpolgármesteri hivatal hétfő hajnalban az MTI-vel azt közölte: Budapesten rövid idő alatt jelentősen romlott a levegő minősége, a fővárosban továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Emellett országszerte több településen van érvényben a szmogriadó valamely fokozata.

Címkék: levegő, szálló por, szmog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt