Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Május 24. 07:46, kedd | Külföld
Forrás: mti

Iszlám Állam: a szervezet legyőzése csak az első lépés a béke felé

Iszlám Állam: a szervezet legyőzése csak az első lépés a béke felé

Az Iszlám Állam terrorszervezet legyőzése csak az első lépés lehet a közel-keleti béke felé - mondta Kiss Álmos Péter katonai szakértő, a honvéd vezérkar vezető kutatója hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Hangsúlyozta: a most ostromlott Fallúdzsa mellett Irakban Moszul az egyetlen nagyváros, amely a szervezet irányítása alatt van, de az sem jelenti a mára igencsak meggyengült mozgalom végét, ha ezek elesnek.

Lehetséges forgatókönyvnek nevezte, hogy az Iszlám Állam a föld alá vonul, vállalja a presztízsveszteséget, és máshová költözik, esetleg óriási ellentámadásba megy át.

Kiss Álmos Péter hangsúlyozta: a béke megteremtésének fontos előfeltétele, hogy a síiták és a szunniták megtanuljanak egymás mellett élni, de fontosnak nevezte Törökország szerepének tisztázását is, mondván, "egyszerre állnak mind a két oldalon", bőven támogatva az Iszlám Államot, ugyanakkor részt véve az ellene küzdő koalícióban is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik