Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 05. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Újra kell számítani az egyes kifizetéseket négy nyugdíjpénztárnak

Újra kell számítani az egyes kifizetéseket négy nyugdíjpénztárnak

A PSZÁF csütörtökön közzétett határozataiban arra kötelezett négy magánnyugdíjpénztárat, hogy számítsák újra a tagi kifizetéseket az állami rendszerbe visszalépett pénztártagok egy szűk körénél.

A PSZÁF az Allianz Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár, a Budapest Magánnyugdíjpénztár, az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár és a OTP Magánnyugdíjpénztár belső ellenőri jelentései és az azok nyomán bekért információk alapján határozatban kötelezte a pénztárakat: 15 napon belül számítsák újra tagi kifizetéseiknek összegét azon volt tagjaiknál, akik korábban más pénztárakból léptek át, onnét nyugdíjcélú megtakarítást hoztak át, ám róluk az átadó pénztárak a hozamgarantált tőke feletti összeg (reálhozam) számításához annak idején nulla forint tagdíjról, tagdíj-kiegészítésről szolgáltattak információt.

A négy pénztár által alkalmazott számítási módszer ugyanis az átlépett tagok e meghatározott körénél pontatlan volt és nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, így az adott tagok esetében jelentős eltérést eredményezhetett a kifizetendő reálhozamban. Ezért a PSZÁF a négy pénztár érintett tagjainál kifizetési tilalmat rendelt el.

Az előírt ismételt számítás mindössze mintegy 1500 főnyi volt pénztártagot érint. A pénztárak valamennyi további tagjuk esetében a jogszabály által elrendelt ütemezésben fizetik ki a volt pénztártagjaiknak járó összeget.
A pénztáraknak az elvégzett korrekciókról tájékoztatni kell a PSZÁF-ot. A PSZÁF haladéktalanul feloldja a kifizetési tilalmat, ha a pénztárak elvégezték a helyes számításokat és benyújtották azokat. A pénztáraknak a kifizetési tilalom feloldását követően 3 munkanapjuk van az érintett tagok részére való kifizetések indítására. Így e tagok is megkapják kifizetéseiket a jogszabályban foglalt végső határidőig, 2011. augusztus 31-ig.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott