Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 24. 12:05, vasárnap | Sport
Forrás: Lódi Renáta, az MTI különtudósítója jelenti

Kajak-kenu Eb - \"Másfél\" arany és egy ezüst vasárnap délelőtt

Kajak-kenu Eb - \

A magyar versenyzők egy-egy hivatalos és nem hivatalos aranyérmet, valamint egy ezüstöt gyűjtöttek a vasárnap délelőtti döntők során a zágrábi kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A két győzelem a londoni olimpiára címvédőként készülő Kovács Katalin és a 30. születésnapját ünneplő Douchev-Janics Natasa alkotta kajakos duó, valamint a Takács Kincső, Lakatos Zsanett kenupáros nevéhez fűződött 500 m-en.

Takács Kincső és Lakatos Zsanett

Utóbbi szám ugyanakkor hivatalosan nem számít bele az összesítésbe, mivel mindössze három egység indult a döntőben. A szintén ötkarikás induló Kozák Danuta második lett K-1-ben ugyanezen a távon.
Az olimpiai kvalifikációért is hajtó Tóth Dávid, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás és Pauman Dániel összeállítású 1000 m-es kajakos kvartett csak ötödikként ért célba, s ez azt jelenti, hogy ebben a számban még nem zárult le a londoni válogatás, ehhez ugyanis a dobogón kellett volna végeznie a hajónak.
A további 500 m-es döntőkben a Pintér Márk, Kugler Attila kajak kettes ötödik, Szalai Tamás (K-1), Mike Róbert (C-1) és a Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs kenupáros pedig egyaránt nyolcadik lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.