Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Február 04. 16:46, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Korfura és Krétára is indulnak repülőjáratok nyáron Debrecenből

Korfura és Krétára is indulnak repülőjáratok nyáron Debrecenből

Két görög szigetre, Korfura és Krétára is indítanak charterjáratokat nyáron a debreceni repülőtérről - jelentette be a légikikötő igazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

Sápi Tamás tájékoztatása szerint egyre többen utaznak repülővel nyaralni a térségből: 2013-ban 13 800-an, tavaly pedig 20 000-en indultak charterjárattal Debrecenből, az idén 25 000 utasra számítanak.
A nyári hónapokban hat charterjáratot indítanak hetente Debrecenből: a hagyományos törökországi, bulgáriai, egyiptomi - és ha a politikai helyzet lehetővé teszi - tunéziai célállomások mellett az idén Korfura és Krétára is - tette hozzá, megjegyezve, hogy az idén nyáron is érkeznek majd repülők Németországból, és tárgyalnak orosz beutazó járatokról is.
Hermányi Attila, a Thomas Cook csoport cégvezetője elmondta: az elmúlt években rendkívül népszerű volt Görögország debreceni indulással. Ezért döntöttek úgy, hogy Zakynthos után ezúttal Korfut és Krétát célozzák meg a hajdú-bihari megyeszékhelyről.
Gál Edina, az utakat szervező Neckermann utazási iroda régióvezetője hozzátette: június végétől szeptember elejéig heti egy-egy járatot indítanak Debrecenből a két görögországi szigetre.
Nemcsak a charter-, hanem a menetrendszerű járatok számát is szeretné növelni az idén a Debrecen Airport - mondta el a repülőtér járatfejlesztési igazgatója az MTI érdeklődésére.
Tamás László tájékoztatása szerint intenzív tárgyalásokat folytatnak a jelenleg Debrecenből London-Luton és Eindhoven repülőtereire közlekedő Wizz Air légitársasággal újabb európai járat indításáról.
Ugyanakkor a menetrend szerinti járatok bővítése érdekében más légitársaságokkal is tárgyalnak, s várhatóan a tavasz folyamán eldől, indít-e más légitársaság járatot Debrecenből.
Egy felmérés szerint a környékbeliek Németország, Nagy-Britannia, Írország, Franciaország és Olaszország városaiba szeretnének menetrendszerű járattal eljutni Debrecenből - tette hozzá Tamás László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal