Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 19. 15:09, kedd | Sport
Forrás: MTI

Kötöttfogású Magyar Nagydíj - Több mint száz versenyző indul

Kötöttfogású Magyar Nagydíj - Több mint száz versenyző indul

Várhatóan 18 ország 110 versenyzője lép szőnyegre a hétvégén a kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíjon, amelyet Szombathelyen az Aréna Savariában rendeznek.

Struhács György szövetségi kapitány a versenyt beharangozó keddi sajtótájékoztatón elmondta: a Magyar Nagydíj nemzetközi mezőnye erős közepesnek mondható, az indulók között egy világbajnok, három olimpiai érmes és nyolc kontinensbajnok szerepel.
A magyar csapat 24 fős lesz, 13 versenyzőt a hazai birkózószövetség, kilencet pedig az egyesületek neveztek.
A szombathelyi viadal hagyományait követve ezúttal is lesz szabadfogású betétverseny, amelyen a Haladás VSE több kiváló birkózója, így Hatos Gábor, Molnár Bálint, Veréb István, Ligeti Dániel és Csercsics Richárd is szőnyegre lép.
Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere elmondta: a nyitóünnepségen külön köszöntik majd az olimpiai bronzérmes Hatost, akit a nyáron még ötödik helyezettként fogadtak. Hatos utólag lett olimpiai dobogós, mivel a harmadik helyért rendezett londoni mérkőzésen őt legyőző üzbég Szoszlan Tyigijevet doppingvétség miatt kizárták.
Gáspár Tamás, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára a sajtótájékoztatón beszélt a sportág helyzetéről, hangsúlyozta: egyáltalán nem nevezhető véglegesnek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának döntése, amelynek alapján a birkózást kivennék a 2020-as játékok programjából.
Hozzátette, öt kontinensen mozdultak meg és hallatták hangjukat a sportág védelmében, szerinte soha ilyen nagy nemzetközi összefogás nem volt tapasztalható a birkózás érdekében. Emlékeztetett rá, hogy Magyarországon a birkózás ma is "húzóágazatnak" számít, a tavalyi londoni olimpián például három érmet szereztek a sportág képviselői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.