Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Május 24. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: mti

Közel 100 helyen avatkoztak be a vihar miatt a tűzoltók a fővárosban

Közel 100 helyen avatkoztak be a vihar miatt a tűzoltók a fővárosban

A fővárosi tűzoltók kedden este 10 óráig közel száz helyen avatkoztak be a kora esti órákban a fővárost is elért vihar miatt;

jellemzően faágakat, kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, amelyek felső vezetékekre vagy járművekre zuhantak - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Számos helyen alagsorba, garázsba, pincébe betört esővíz eltávolításához hívták a tűzoltókat, akiknek munkáját önkéntes mentőszervezetek, önkéntes tűzoltó egyesületek és polgárőr egyesületek is segítették.

A közlemény szerint a II. kerületben például egy óvoda alagsori helyiségébe folyt be víz, és több mint egy méter magasan gyűlt össze. A X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton egy terebélyes fa dőlt egy autóra, ahogy a Százados úton, a VIII. kerületben is kidőlt fa rongált meg egy kocsit. A Városligetben ötven-hatvan centiméter mély pocsolya nehezítette a trolibusz közlekedését. A pocsolyában egy mentőautó is elakadt.

Mindeközben a solymári, a pilisvörösvári önkéntes tűzoltókat és a fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották egy pilisvörösvári 150 négyzetméteres családi ház tetőterében keletkezett tűzhöz, amit vélhetően villám okozott. Az épületből négyen menekültek ki, senki nem sérült meg. A lángokat húsz tűzoltó öt vízsugárral fékezte meg.

Címkék: főváros, tűzoltó, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni