Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Június 08. 13:15, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Ledobta kutyáját a negyedikről egy férfi, ötven nap elzárásra ítélték

Ledobta kutyáját a negyedikről egy férfi, ötven nap elzárásra ítélték

Állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű kutyáját 4. emeleti lakásának teraszáról - írja a Fővárosi Törvényszék.

A közlemény szerint a férfi 2020. május 19-én - ismeretlen előzmények után - felfokozott indulati állapotban ledobta yorkshire terrier kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, 4. emeleti teraszáról. Az elszenvedett sérülések következtében a kutya elpusztult.

A bíró a szerdai ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta, "a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett".

A bíróság álláspontja szerint a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell, hogy legyen. Enyhítő körülményként értékelték a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint azt, hogy hosszabb idő telt el azóta, súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a "cselekmény gátlástalanságát".

"A kiszabott 50 nap elzárás büntetés alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől" - közölte a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen.

Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére