Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Január 22. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztattak egy rendőri igazoltatás elől menekülő férfit

Letartóztattak egy rendőri igazoltatás elől menekülő férfit

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki csaknem 50 kilométeren keresztül menekült autójával az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől - tájékoztatta pénteken a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Horváth-Tóth Imola közölte, a férfit hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint a férfi kedden, Soltvadkerten a rendőrök jelzése ellenére autójával nem állt meg, és elhajtott a helyszínről. Menekülés közben több közlekedési szabályt megszegett és több alkalommal veszélyeztette a szabályosan közlekedő gépjárművezetőket. A férfi néhol 170-180 kilométer/óra körüli sebességgel haladva rátért az 54-es útra, ahol megpróbált leszorítani több, az üldözésébe bekapcsolódó rendőrautót. A rendőrök a balesetet csak úgy tudták elkerülni, hogy lehúzódtak a gyanúsított gépjárműve elől.

A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva kényszerítették megállásra az elkövetőt. A rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki a gépjárműből, amire a gyanúsított hátramenetben elindult és a mögötte egy méterre álló szolgálati autó jobb elejének ütközött. A férfi ezután is ellenállt a rendőri intézkedésnek, csak testi kényszer alkalmazásával tudták megbilincselni.

Az első fokon eljáró nyomozási bíró a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt látta indokoltnak a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését a büntetett előéletű férfi ellen. A Szegedi Járásbíróság végzése ellen a védő és a gyanúsított fellebbezett, ezért az nem végleges.

Az ügyben eljáró ügyészség közölte: a gyanúsított beismerő vallomást tett és azt is elismerte, hogy a vezetés közben alkoholt, korábban pedig a szeszes ital mellett kábítószert is fogyasztott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.