Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Augusztus 16. 08:00, hétfő | Külföld
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Lőtt sebbel a fején holtan találták egy ukrajnai város polgármesterét

Lőtt sebbel a fején holtan találták egy ukrajnai város polgármesterét

Lőtt sebbel a fején a házában holtan találták a kelet-ukrajnai Krivij Rih város polgármesterét - számoltak be vasárnap ukrán híradások.

A helyi televízió értesülése szerint Kosztyantin Pavlov holttestére a Krivij Rih melletti Vilne faluban lévő lakása verandájának küszöbén talált rá egy ismerőse. A Hromadszke televízió a városi rendőrség sajtótitkára hivatkozva arról számolt be, hogy a férfi holtteste mellett lőfegyvert találtak a hatóság képviselői. Hanna Sztarcsevszka, a Dnyipropetrovszk megyei rendőrség szóvivője közölte, hogy eljárást indítottak szándékos emberölés címén. Még tart a helyszínelés, a rendfenntartók átvizsgálják a házat és tanúk után kutatnak - tette hozzá.

Pavlov párttársa, Vadim Rabinovics a Moszkva-barát Ellenzéki Platform - Életért párt parlamenti képviselője a Facebookon fotókat is közölt, amelyeken vértócsa és egy gépkarabély látható a holttest mellett. Artem Marcsevszkij, Pavlov egy másik párttársa írta azt a Facebookon, hogy lőtt seb volt a politikus fején. Az Ellenzéki Platformnál kizárják, hogy öngyilkosságot követett volna el, szerintük meggyilkolták - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Az UNIAN hírügynökség emlékezetetett arra, hogy Pavlov 2020 decemberében lett Krivij Rih polgármestere, az Ellenzéki Platform - Életért párt jelöltjeként nyerte meg a választást. A második fordulóban a Volodimir Zelenszkij elnök mögött álló Nép Szolgája párt jelöltjét győzte le. Rabinovics szavai szerint Pavlov halálával most a Nép Szolgája párthoz tartozó Olekszandr Kotljar veszi át a polgármesteri teendőket.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram üzenetküldő portálon azt írta, hogy személyes ellenőrzése alatt fogja tartani ezt az ügyet, és ragaszkodik ahhoz, hogy a bűnüldöző szervek rendszeres jelentést tegyenek a nyilvánosság előtt a nyomozás állásáról. Az államfő őszinte részvétét fejezte ki Pavlov családjának és barátainak.

Címkék: polgármester, ukrán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése