Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Július 09. 07:19, csütörtök | Belföld
Forrás: Noll Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak

Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak

Sziklaomlás miatt ketten meghaltak az ausztriai Stájerország tartományban szerdán, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő; nyolcan megsérültek.

A Graztól északra található Medve-szurdokban (Bärenschützklamm) egy 50 méter magasságban lévő szikladarab tört le. A hatalmas kő ráesett a fából kiépített ösvény lépcsőjére, és leszakította.

Az épp arra járó turistacsoport tagjai közül két nő a mélybe zuhant. A magyar nő a férjével indult túrázni, az ő holttestét a vízesés alól emelték ki. A másik áldozatot közvetlenül találta el a lehulló szikladarab, barátja szemtanúja volt a tragédiának.

Michael Miggitsch, a hegyi mentők tartományi vezetője arról tájékoztatott, hogy a baleset egy vízesés közelében történt. A turisták épp egy mesterségesen kialakított úton haladtak, és mivel az út egyben zsákutca, többnyire fotók készítésének a helyszínéül szolgál.

A mentők munkáját nehezítette, hogy a szoros, amelyen a Mixnitzbach nevű patak keresztülfolyik, nehezen közelíthető meg. A mentést végzőknek a meredek sziklafalakon kellett leereszkedniük, vagy legalább egy órán át kellett evezniük a patakon, hogy a baleset helyszínére jussanak.

A mentésben a rendőrség és a szövetségi hadsereg négy helikoptere is részt vett, a hegyi mentők munkáját pedig az alpesi rendőrség, a vöröskereszt és a tűzoltóság is segítette. Egy felső-stájerországi speciális mentőcsoport működött közre abban, hogy a mentők a jéghideg vízből kiemeljék az egyik szerencsétlenül járt nő holttestét.

A Medve-szurdok Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgye, népszerű hely a túrázók körében. A helyszínt egy időre lezárták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni