Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Április 28. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Május elsején kezdődnek a Nemzeti Vágta előfutamai

Május elsején kezdődnek a Nemzeti Vágta előfutamai

Előfutamokkal indul a 11. Nemzeti Vágta, idén május elsején Sarkadon rendezik meg az első vidéki elővágtát, míg a nagyszabású lovasverseny döntőjére szeptember 14-16. között kerül sor Budapesten, a Hősök terén

- közölték az MTI-vel pénteken a szervezők. Ahogyan az összes elővágtán, úgy a békés megyei városban is 12 lovas mérkőzik meg egymással május elsején. Az előfutamok három legjobbja és a rendező település lovasa a budapesti döntőn bizonyíthat, amelyet újra a Hősök terén rendeznek meg.

A szervezők összegzése szerint 10 év alatt 4 kontinensről - Ázsia, Afrika, Amerika és Európa - több mint 20 ország lovasai mérték össze tudásukat a nemzetközi futamon, amely idén sem marad ki a programok közül. A szervezők célja, hogy ebben az évben az összes földrész képviseltesse magát a Nemzeti Vágtán.

A tájékoztatás szerint a fiatal tehetségek számára újra megrendezik a Kishuszár Vágtát, amelyen ezidáig 100 gyermek vett részt. A Vágta futamait minden évben nagy érdeklődés kíséri a határon túli magyarság körében, ezért ebben az évben is a 17 elővágtából 4-et határon túl tartanak.

"Nagy öröm számunkra, hogy a Nemzeti Vágtának ekkora hagyománya van, és immáron 11 éve állandó programja nem csak Magyarországnak, hanem a határon túli magyarságnak is. Mivel évről évre nagy érdeklődés kíséri a nemzetközi futamot, ezért a Vágta kitűnő lehetőség arra, hogy az ide látogató külföldi résztvevőknek, érdeklődőknek egy olyan komoly lovas hagyományokkal bíró ország képét mutassuk, ami egyben nagyszerű turisztikai úti cél is. A huszárság motívuma minden évben erőteljesen jelen van, amivel egy sok évszázados hagyomány előtt szeretnénk tisztelegni"- idézi a közlemény Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnökének szavait.

A közlemény szerint a Nemzeti Vágta felületein folyamatosan beszámolnak majd a versenyt rendező településekről, illetve az Andrássy úton berendezik a Vágta Korzót, ahol bemutatkozhatnak a fővárosi döntőbe bejutott városok és falvak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során