Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 17. 07:01, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az Art deco és a modernizmus című lakásművészeti kiállítással megnyílt pénteken az Iparművészeti Múzeumban a 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF).

Vitézy Zsófia fesztiváligazgató köszöntőjében hangsúlyozta: egy kulturális fesztivál olyan - kis összegű - beruházás, amely nagy hasznot hoz.

Visszatekintve a kinevezése óta eltelt egy évre, elmondta, küzdelmes 12 hónap volt, 'a következő tíz nap viszont izgalmas lesz'.

Takács Imre, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója szerint a fesztivál kezdetét jelző lakásművészeti kiállítás többek közt arra keres választ, mi a magyar art deco.

A kiállítás az újjászületés pillanatát jelzi, elindulhat az Iparművészeti Múzeum teljes rekonstrukciója, a napokban megjelennek a tervezői pályázatok, és funkcióbővüléssel együtt fogadhatja majd a közönséget Közép-Európa legjelentősebb iparművészeti gyűjteménye - hangzott el.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.