Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Október 25. 09:17, kedd | Belföld
Forrás: Ügyészség

Nem ellenőrizték a biztonsági övét, kirepült a bobból – Videóval

Nem ellenőrizték a biztonsági övét, kirepült a bobból – Videóval

Az öv becsatolása nélkül a féket sem tudta használni az illető.

A járási ügyészség határozata szerint a gyanúsított 2022 szeptemberében egy Eger közeli településen lévő bobpályán dolgozott, mint kezelősegéd. A rá vonatkozó munkaköri leírás szerint feladata volt többek között a biztonsági övek megfelelő bekapcsolásának ellenőrzése. Ez a foglalkozási szabály azért kiemelkedő, mivel a bobszánkó speciális működése miatt, ha a biztonsági öv nem kerül rögzítésre – továbbá, ha az öv az üres járati rögzítő pozíciójában van elhelyezve a fékkar nútjában –, akkor az meggátolja a szánkót használó személy részéről a fék használatát.

A fiatal felnőtt a sértett elindítása előtt megszegte a fent említett foglalkozási szabályt, és nem ellenőrizte, hogy az utas a szánkóba szerelt biztonsági övet rendeltetésszerűen becsatolta-e. Miután a sértett a biztonsági övvel nem került rögzítésre, és megkezdte a szabad siklást a szánkóval, egy enyhe jobbra ívelésű kanyarban, mivel a féket nem tudta használni, a bobból kiesett, minek következtében könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nyomozás eredményeként a gyanúsítottal szemben a vádemelés feltételei a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján fennálltak, azonban figyelemmel arra, hogy a terhelt fiatal felnőttkorú, a bűncselekmény elkövetését teljes körűen beismerte, a magatartásának kedvező változása érdekében lehetőség volt a feltételes ügyészi felfüggesztés elrendelésére.

Az Egri Járási Ügyészség a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatti bűnügyben a feltételes ügyészi felfüggesztés idejét egy évben állapította meg, ami ha eredményesen eltelik, a gyanúsítottal szemben az eljárást a vádhatóság megszünteti.

Címkék: ügyészségi hír, bob

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.