Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Szeptember 27. 10:45, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nemzetközi embercsempész-hálózatot számolt fel a rendőrség

Nemzetközi embercsempész-hálózatot számolt fel a rendőrség

A szervezet tagjai fejenként 500 és 1000 euró közötti összegért főleg arab és afrikai országokból érkező illegális migránsokat csempésztek át Szerbián keresztül Magyarországra még 2014-ben

- közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) vasárnap a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a lengyel, líbiai, tunéziai és szír állampolgárokból álló bűnszervezet Magyarországról Nyugat-Európába akarta juttatni a migránsokat.

A szervezők és szállítók ellen a KR NNI már korábban befejezte az eljárást, de a banda tagjai ellen a magyar rendőrség mellett az osztrák és német hatóságok is eljárást folytattak, ítélet is külföldön született.

Mint írták: a KR NNI nyomozói azonosítottak egy 34 éves férfit is, aki a biztonsági határzárral akkor még nem védett szerb-magyar határon kísérte át a migránsokat. Ellene nemzetközi és európai elfogató parancsot bocsátottak ki, de kiderült, hogy a körözött férfit időközben Olaszországban más bűncselekmények miatt elítélték, büntetését egy pármai börtönben töltötte.

Szabadulása után az olasz hatóságok pénteken átadták a magyar rendőrségnek a férfit, akit a KR NNI nyomozói hat éve elkövetett bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. Letartóztatásáról várhatóan hétfőn dönt a bíróság - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.