Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 18. 10:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: MTI

Nyíregyházán már elrendelték a szmogriadót

Nyíregyházán már elrendelték a szmogriadót

Életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata Nyíregyházán a szálló por elmúlt napokban mért magas koncentrációja miatt - közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel csütörtökön.

Közleményükben azt írják, a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke az elmúlt két napban meghaladta a köbméterenkénti 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbértéket. A napi átlagérték a Széna tér mérőállomás adatai szerint kedden köbméterenként 82,1, szerdán pedig 83,3 mikrogramm volt.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban nem várható javulás a levegőminőségben.

Az önkormányzat arra kéri a helyieket, hogy lehetőség szerint ne használják személygépjárműveiket - főként a dízel üzeműeket -, utazzanak tömegközlekedéssel, és szilárd tüzelés helyett inkább gáztüzeléssel fűtsenek.

Azt ajánlják, hogy a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek hosszabb ideig ne tartózkodjanak a szabadban, és a lakásokban lehetőleg a déli, kora délutáni órákban szellőztessenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára