Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Augusztus 15. 09:19, szerda | Belföld

Öt évet is kaphat csődbűncselekmény miatt a közép-dunántúli vállalkozó

Öt évet is kaphat csődbűncselekmény miatt a közép-dunántúli vállalkozó

Öt év börtönt is kaphat az a közép-dunántúli vállalkozó, aki különböző trükkökkel próbálta kimenteni vagyonát csőd szélén álló cégéből, a társaság ellen csődbűncselekmény miatt indult eljárás -

-közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

Az épületgépészeti áruk kereskedelmével foglalkozó vállalkozás felhalmozott adósságait, köztük nagy összegű bankhitelét sem tudta törleszteni, így a bíróság fizetésképtelenség miatt elrendelte a felszámolását. A vállalkozó azonban a hitelezők kifizetése helyett megpróbálta kimenteni vagyonát a cégből, a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanjait bérbe adta, árukészletét és a tulajdonában álló radiátorgyártó gépsort pedig saját érdekeltségi körében értékesítette.
A cég ellen folyó nyomozás során a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága összesen 29 helyszínen tartott házkutatást, az országos akcióban részt vevő 54 pénzügyi nyomozó könyvelési iratokat, informatikai adatokat foglalt le, egy gyanúsítottat és több tanút is kihallgattak. A nyomozók munkáját IT szakemberek és revizorok is segítették, míg a NAV járőrei az egyes helyszínek biztosításában vettek részt - írták.
A közlemény szerint az akcióban a jogtalanul eladott, mintegy 900 millió forint értékű gyártósort a NAV lefoglalta, annak értéke a hitelezők követelésének egy részét fedezi. A hitelezői igények összesítése még nem ért véget - tette hozzá közleményében a NAV.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére