Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. December 29. 16:22, kedd | Sport

Rally: Ugye nem adod fel?!

Rally: Ugye nem adod fel?!

A 24. TAXI4 Mikulás Rally-val véget ér a 2020-ra kiírt Országos Rally Bajnokság. Készülődnek az emberek az év végi ünnepekre. Így tettem én is.

Nincs karácsony karácsonyfa nélkül. Ezért kitől mástól, ha nem Dudás Gergő barátomtól szerezhettem volna be a karácsonyfának valót, egybekötve egy rövid találkozóval.

A megfelelő fenyőfa kiválasztás nem egyszerű dolog, de Gergő profi volt ebben is, mint az eddigi ralis pályafutásában. Felfigyeltem arra, hogy milyen alázattal foglakozik a vevőivel, milyen igényes a munkájával. Pikk-pakk kiválasztottuk a fenyőfát és már indultunk volna is haza amikor Dudi átírta az itinerünket és meghívott a párommal a "Nana" nevű Pizzériázójába Komáromba. Az volt a tervünk, hogy megkóstoljuk a saját kezével elkészített kemencés pizzáját. Nem szabadkoztam, kocsiba be, bisztróba el. A Pizzériázóba belépve egyből megcsapta az orrunkat az épp készülő pizza illata, de ami ettől is feltűnőbb volt, az hogy Dudi 2019-es ORB Bajnok Mitsubishi EVO IX. versenyautója nagyméretű képe fogadott bennünket. Nem tűzállóban, viszont tüzes körülmények között láthattuk pizzalapáttal a kezében. Amíg elkészültek, elbeszélgettünk az élet dolgairól.

A szomorún végződő Miskolc Rally után rengetegen keresték meg és bíztatták. Úgy láttam Gergőn, hogy nem akasztotta még szegre a tűzállót, sőt nyomon követi a ralisport eseményeit.

A kemence melegsége, a szerető sporttársak odafigyelése, a szurkolók rajongása örömmel tölti el Dudit. Ő most úgy érzem, kidolgozza magából a történteket. Jól érzi magát ebben a közegben is. Itt kicsit tud meditálni is, ki tudja kapcsolni az agyát. Tóth Zsolti nem állt meg vele az ORC Bajnoki címmel, ő ORB Bajnokot szeretett volna idővel faragni Gergőből.

Szó esett a "háttérmunkásokról, barátokról is", az egész szervizcsapat önzetlen támogatásáról is. Szabó Krisztián "Tián-ról" is beszélgettünk, aki nem csupán csak beült mellé navigálni, hanem óriási támaszt nyújtott neki a versenyautón kívül is, minden egyes megtett méteren.

Fontos megemlíteni, hogy a partnerek sem hátráltak ki mögüle. Papp Gyuriból fogadott bátyus lett, aki szintén pátyolgatja Dudi lelkét. Gergő nem szeretne más kategóriában versenyezni, mint eddig ment. Kudarcként érné meg, ha kategóriát váltana. Ő nem visszafelé lépdel, csak előre! "Csak jobb, csak bal!" mondaná Tóth Zsolti neki. Csak előre, sugallja Papp Gyuri is neki Tiánnal, és sok más sporttársával egyetemben!

Fájdalmas a múlt. A mai napig nem tudja felfogni, ami történt. A sok-sok szeretetnek, támogatásnak nagyon örül, amit kap a történtek után.

A beszélgetésünknek az illatos pizza elkészülte vetett véget.

Egy kérdésem maradt a végére:
Dudi, ugye nem adod fel?!

A Clone Rally Team együttműködő partnerei: FHO Fémszer Kft., Juna Group, Juna Sec, Fuel benzinkutak - Eleven Focus Kft, Lak és On Invest Kft., Natura Life Family Kft., Domvill Szer Kft., Kacsándi Elektro Kft., Safety Truck Kft., Micro Green Village Kft., Jutavit, S7 Gázfutár, Dream Light Theathe Bt., Robplast Kft., Stage Light Theatre SzcSzöv., Probo Trans Kft., Herman Vitamins, Murphy’s étterem, Desef Silver Kft., Szilárd Sped Kft., Waldheim Kft., Frik Kft.

Fotó: Hajóka SportFotó

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.