Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 20. 11:03, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Semjén Zsolt tanulmányaival kapcsolatos újabb dokumentumokat tettek közzé

Semjén Zsolt tanulmányaival kapcsolatos újabb dokumentumokat tettek közzé

Újabb tanulmányi dokumentumait - például leckekönyvét és szociológusi oklevelét - tette közzé Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kormány.hu portálon kedden.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére ezt azzal indokolta, hogy "a plágiumvád tarthatatlansága után most annak híresztelésével próbálkozik a baloldali sajtó, hogy Semjén Zsolt a szociológia szakon majdnem megbukott a szakdolgozatával".
Havasi Bertalan leszögezte: a közzétett iratokból egyértelműen kiderül, hogy a szociológia szakdolgozat jó (4), megvédése jeles (5) minősítést kapott, a leckekönyv alapján pedig minden félévben jeles vagy kitűnő minősítést kapott Semjén Zsolt, és az ELTE által kiadott szociológus diplomájában is jeles (4,66) értékelés szerepel. "Ezt nehéz bukásnak nevezni, de a baloldali sajtónak még ez is sikerült" - értékelt a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
A nol.hu Semjén doktor közel járt a bukáshoz címmel jelentetett meg kedden egy cikket, amelyben azt írták: a Népszabadság úgy értesült, "a KDNP-s miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozatát – amelyet saját, a minap plágiumgyanúba keveredett disszertációját "újrahasznosítva" készített – az első opponens nem tartotta védésre alkalmasnak". Az ELTE szociológiai tanszékének vezetője által felidézett esetnek ugyanakkor nincs köze a plágiumvádhoz: a dolgozattal kapcsolatos, "szélsőségesen eltérő" értékelések inkább a speciális témaválasztás miatt születtek - tették hozzá.
Semjén Zsolt hétfőn teljes egészében közzétette 1990-ben kelt doktori dolgozatát és az átminősítéséről szóló hivatalos okiratot, valamint az ELTE-re, 1992-ben készített szociológia szakdolgozatát a kormányzati portálon azzal összefüggésben, hogy a hvg.hu vasárnap Plágiumgyanú Semjén Zsolt doktorija körül címmel közölt cikket, hétfőn pedig azt írta, hogy a KDNP-s politikus 1992-ben megvédett szociológusi diplomamunkája jelentős átfedést mutat az egy évvel korábban doktori fokozattal jutalmazott teológiai értekezésével. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője politikai provokációnak minősítette a portál közlését.

Címkék: kormány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során